static-aside-menu-toggler
gkSearch

Ωτία(τα)

· 1 κουταλάκι γιαουρτιού

· 10 αυγά

· 1 κουταλάκι αμμωνία ζαχαροπλαστικής (ALCO)

· 3-4 βανίλιες (ALCO)

· Λίγο γάλα

· Λίγη ζάχαρη

· Λίγο αλάτι (ALCO)

· Αλεύρι

· Λάδι για τηγάνισμα

· Ζάχαρη και κανέλα ψιλή (ALCO) για γαρνίρισμα

Σε μια μικρή λεκάνη, χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη.

Κατόπιν, προσθέτουμε την αμμωνία διαλυμένη σε λίγο γάλα, τις βανίλιες, το γιαούρτι, ο αλάτι και όσο αλεύρι σηκώνει η ζύμη.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί ώσπου να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες, και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα ζύμης όχι πολύ λεπτά. Κατόπιν κόβουμε τα φύλλα σε λοξές λωρίδες πάχους δυο δάχτυλων και μήκους 10 πόντων.

Ακριβώς στη μέση της κάθε λωρίδας ανοίγουμε μ’ ένα μαχαίρι μια σχισμή και περνάμε τη μια άκρη της ζύμης από τη σχισμή.

Στη συνέχεια καίμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα παρασκευάσματα ζύμης που ονομάζονται ωτία, διότι έχουν το σχήμα του αυτιού.

Τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν, οπότε με μια τρυπητή κουτάλα τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Τα καταναλώνουμε σκέτα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

περισσότερα στην κατηγορία: « Ιτσλί(το)