static-aside-menu-toggler
gkSearch

Νεχουτίν φαΐν

· 2-2 ½ φλιτζάνια ρεβίθια (ALCO τύπου ΜΑΚΑΡΕΝΑ)

· 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

· Μαύρο πιπέρι ψιλό (ALCO)

· Αλάτι (ALCO)

· 2 κουταλιές,γεμάτες, σόδα φαγητού (ALCO)

· Λεμόνι

Βάζουμε σε κρύο νερό τα ρεβίθια απ’ το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν.

Την επόμενη μέρα, αφού στραγγίσουμε το νερό, τα περιχύνουμε με σόδα του φαγητού, τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε στο τρυπητό για 15-20 λεπτά. Κατόπιν, τα πλένουμε με μπόλικο νερό, για να φύγει η σόδα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν. Μόλις βράσουν καλά τα ρεβίθια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λίγο και λίγο μαύρο πιπέρι ψιλό. Κατά το σερβίρισμα βάζουμε λεμόνι (ανάλογα με το γούστο μας).

Το νεχουτίν φαΐν είναι άλαδο, ιδανικό για νηστεία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

περισσότερα στην κατηγορία: « Κιντέατα ( τσουκνίδες) Ρεβίθια με κρέας »