static-aside-menu-toggler
gkSearch

Χαμψία πλακίν

· 1 κιλό γάβρο ή σαρδέλα φρέσκα

· 2 φλτζάνια ρύζι γλασέ (ALCO)

· 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

· 1 ½ κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος αποξηραμένος (ALCO)

· 1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος αποξηραμένος (ALCO)

· Πιπέρι μαύρο ψιλό (ALCO)

· Αλάτι (ALCO)

· 1 φλιτζάνι λάδι

· 4 ½ φλιτζάνια νερό

Καθαρίζουμε και Πλένουμε το ρύζι και τα ψαράκια.

Σε μια κατσαρόλα καίμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε ελαφρώς με τα κρεμμύδια. Κατόπιν, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει. Λίγο πριν βράσει τελείως, ρίχνουμε και τα ψαράκια. Προσθέτουμε το μαϊντανό , τον άνηθο, αλάτι και λίγο πιπέρι μαύρο ψιλό.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ψάρια να ψηθούν, ώσπου ν’ απορροφήσει το πολύ νερό και να μείνει ένα πηκτό πιλάφι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

περισσότερα στην κατηγορία: « Ρεβίθια με κρέας